ISKENDER

Naast de kaart bestaande uit vlees, vis, gevogelte en vegetarische gerechten bieden we onze gasten drie specialiteiten: het hoofdgerecht Iskender, het drankje Ayran en het nagerecht Kunefe.
Iskender is flinterdun gesneden vlees dat op een spit op elkaar wordt gestapeld en op verticale wijze wordt geroosterd. Nadat het vlees geroosterd is wordt het van boven naar beneden flinterdun gesneden. Vervolgens wordt het geserveerd met een laagje in blokjes gesneden huisgemaakte lavas (Turkse plat brood). Iskender wordt opgediend met yoghurt, een heerlijke tomaten/paprika saus en gesmolten roomboter.

Kunefe is een nagerecht. Het bestaat uit sliertjes bladerdeeg dat is bereid met roomboter, zoutarme kaas en acacia honing. Het gerecht wordt klaargemaakt in een oven waarna het wordt besprenkeld met acacia honing siroop.

Ayran is een yoghurtdrank, bestaande uit water, huisgemaakte yoghurt en naar wens wat zout. Bij de Ayran geldt, hoe groter de schuimlaag is, hoe beter de ayran.